Ελλάδα

Δείτε ποιος αρχιεπίσκοπος πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τον Σύριζα

Δείτε ποιος αρχιεπίσκοπος πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τον Σύριζα

Σύμφωνα με πληροφορίες του βήματος, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει βήματα προσέγγισης, προκείμενου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου και να τον πείσει να αναλάβει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τη προσέγγιση αυτή ανέλαβαν να κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με το Άγιο Όρος.

 Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί και δεν έχει απαντήσει ακόμα θετικά.

anastasios-albaniasΟ Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος (Γιαννουλάτος του Γερασίμου) γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά. Υπήρξε προηγουμένως επίσκοπος Ανδρούσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ μιλάει Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, , Αλβανικά, έχει μελετήσει τα αρχαία λατινικά και είναι πολύ καλός γνώστης των Σουαχίλι.

Η είδηση επισήμως διαψεύδεται από μεριάς της Κουμουνδούρου, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται, καθώς η πρόταση Αβραμόπουλου προκαλεί αρκετές αντιδράσεις και τριβές στο εσωτερικό του Σύριζα και ο ίδιος Τσίπρας από το Σάββατο, που έγινε μία σύσκεψη στο Μαξίμου, μελετάει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews