Πολιτική

Δείτε τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ

Δείτε τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Βενιζέλος τόνισε ότι οι προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Ελληνικός λαός δε πρέπει να πάνε χαμένες γιατί τότε θα επιστρέψουμε ως χώρα στο μηδέν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στους δημοσιογράφους  πέντε άξονες για την Εθνική Στρατηγική οι οποίοι είναι οι παρακάτω: α) απαλλαγή από τα Μνημόνια, β) θεσμική και πολιτική σταθερότητα, γ) συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων, δ) η στήριξη των ασθενών κοινωνικών ομάδων, ε) η επιστροφή της Ελλάδας σε ουσιαστική αυτοδυναμία για να μην είναι παρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον ο κύριος Βενιζέλος αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χθες από το βήμα της ΔΕΘ, δήλωσε ότι είχε δώσει τη συγκατάθεσή του τόσο ο ίδιος, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι θα σημειωθεί σημαντική μείωση στην έκτακτη εισφορά, όπως επίσης θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, ανοίκιαστα διαμερίσματα.

Από την άλλη πλευρά σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα τεθεί θέμα ηγεσίας ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε το εξής: «Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας και όχι από συσχετισμούς και μηχανισμούς. Μπορεί να τους μουντζουρώνει το καμίνι, αλλά καθαρίζονται, το θέμα είναι να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες». Επίσης ξεκαθάρισε ότι η πρόσκληση συμμετοχής αφορά όλους όσους κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ αναφερόμενος στο “Ποτάμι” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την πολιτική του ταυτότητα.

Όσον αφορά την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας ο κύριος Βενιζέλος ανέφερε ότι για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα ενώ συμπλήρωσε ότι ο ίδιο θέλει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν.

Επιπρόσθετα σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπάρχει χώρος για τον Γιώργο Παπανδρέου ο κύριος Βενιζέλος απάντησε χαρακτηριστικά «Υπάρχει χώρος για όλους, αρκεί να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ στο παραβάν», ενώ για το αν νιώθει απειλή ήταν ξεκάθαρος: «Δεν αισθάνομαι απειλή από κανέναν και για τίποτα».

Τέλος αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε πως προκύπτει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο κόμμα ακόμα και αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές εξαιτίας της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα δε δίστασε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ασκεί μια «στείρα» και «κακόπιστη» αντιπολίτευση, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη θέση της Κουμουνδούρου αναφορικά με το ΝΑΤΟ.

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews