Κόσμος

Το ΔΝΤ διορίζει Μόνιμο Εκπρόσωπό του στην Κύπρο

Το ΔΝΤ διορίζει Μόνιμο Εκπρόσωπό του στην Κύπρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Βιντσέντσο Γκούζο διορίστηκε Μόνιμος Εκπρόσωπος του Ταμείου στην Κύπρο και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ο κ. Γκούζο, ιταλικής καταγωγής, προσελήφθη από το ΔΝΤ το 2009 και έχει εργασθεί σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Υεμένη, η Ισλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αντίγκουα και η Ιταλία. Πρόσφατα, διετέλεσε μέλος της ομάδας που εργάζονταν σε θέματα της Κύπρου. Πριν από το ΔΝΤ, ο κ. Γκούζο εργάστηκε στις εταιρίες Μόργκαν Στάνλεϊ, Μέριλ Λιντς και Λίμαν Μπράδερς.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι Μόνιμοι Εκπρόσωποι του ΔΝΤ διαμένουν στη χώρα και είναι σύνδεσμοι μεταξύ του ΔΝΤ και των τοπικών Αρχών, ενώ παράλληλα εργάζονται για τη διατήρηση ανοικτού διαλόγου με σημαντικούς παράγοντες, όπως εμπορικά συνδικάτα, τον ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκούς και μη κρατικούς οργανισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει και το όνομα του νέου Μονίμου Εκπροσώπου του Ταμείου στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Γουές Μακ Γκρου, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπομπ Τράα. Ο κ. ΜακΓκρου είναι Αμερικανός και εργάζεται στο ΔΝΤ από το 2004.΄

Πηγή agelioforos.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews