Κόσμος

ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποφασίζει για τον τερματισμό του προγράμματος

ΔΝΤ: Η Ελλάδα αποφασίζει για τον τερματισμό του προγράμματος

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει λάβει αίτημα τερματισμού του ελληνικού προγράμματος από την κυβέρνηση. Οπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, «εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα στην παρούσα φάση».

Αναφερόμενος γενικά σε όλες τις χώρες-μέλη του Ταμείου και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο κ. Ράις είπε ότι «όλες οι συμφωνίες δανειοδότησης του ΔΝΤ είναι εθελοντικές. Εξαρτάται από τις αρχές των χωρών αν θα ζητήσουν βοήθεια και ομοίως τον τερματισμό ενός προγράμματος αν θεωρούν ότι δεν χρειάζονται πλέον την τεχνοκρατική και οικονομική υποστήριξη» του ΔΝΤ.

Ο ίδιος τόνισε ότι το θέμα μιας πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα «δεν είναι ζήτημα συζήτησης κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων στην Αθήνα». Το ΔΝΤ εστιάζει στην ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης, «ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις οποίες όλοι εργαζόμαστε», είπε.

Σχετικά με το κόστος δανεισμού από το Ταμείο, πηγή του ΔΝΤ σημείωνε ότι το επιτόκιο της Ελλάδας είναι κατά μέσον όρο 3,5% – πολύ χαμηλότερα από το 5% και πλέον που εκτιμούν κυβερνητικές πηγές.

Πηγή kathimerini/ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews