Κοινωνία

Δωρεάν tablet και Ίντερνετ σε 150.000 οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα

Δωρεάν tablet και Ίντερνετ σε 150.000 οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης-υπεύθυνο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο η οποία έγινε χθες αποφασίστηκε ότι 150.000 οικογένειες οι οποίες δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Ο σκοπός αυτού του μέτρου είναι να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια μέσα στα πλαίσια της ψηφιακής αλληλεγγύης τα οποία θα βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος  ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτριος Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πάρθηκε η απόφαση της πιλοτικής εφαρμογής ενός προγράμματος προϋπολογισμού το οποίο θα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τι προβλέπεται για τις 150.000 οικογένειες:

– Nα αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015.

-Nα αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet)

-Να λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

Από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης αποφασίστηκε η ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Βάσει αυτής της απόφασης  ο προϋπολογισμός της δράσης ICT4GROWTH του Επιχειρησιακού Προγράμματος θα αυξηθεί στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews