Ελλάδα

Δραγασάκης: Πιθανή αναβολή του δημοψηφίσματος – Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία

Δραγασάκης: Πιθανή αναβολή του δημοψηφίσματος – Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία

Εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί τη συμφωνία με τους θεσμούς» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι ειναι ζήτημα πολιτικής απόφασης.

«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι’ αυτό υποβάλλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για την αναβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία λήγει τα μεσάνυχτα, ενώ υπογράμμισε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, εξετάζοντας τη δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Απαντώντας στο εάν είναι αυτή τη στιγμή εφικτή η συμφωνία είπε:

«Τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες τις παίρνει ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος προσπαθεί να βοηθήσει,. βεβαίως είμαι υπέρ της συμφωνίας . Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν και θα μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία από τον Φεβρουάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπηρχε η πολιτική βούληση.

Ερωτηθείς από ποιους έλειπε η πολιτική βούληση απάντησε:

«Εγώ θα ισχυριστώ ότι έλειπε από τους θεσμούς».

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης είπε ότι εκεί «έγινε μια πρώτη συζήτηση σε ό,τι αφορά όχι μόνο χρηματοδότηση αλλά και τα μέτρα, τις πολιτικές συνθήκες υπό τις οποίες θα συναφθεί αυτή η συμφωνία».

«Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι’ αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για διάφορες δυνάμεις του εξωτερικού «που θέλουν να βγούμε από το ευρώ, καθώς φαντάζονται μια πιο συγκεντρωτική και αυταρχική Ευρώπη». «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο, άλλες δυνάμεις θέλουν -ενδεχομένως- μια χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ» κατέληξε.

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews