Ελλάδα

Δραγασάκης: Ζήσαμε έναν ιδιόμορφο πόλεμο

Δραγασάκης: Ζήσαμε έναν ιδιόμορφο πόλεμο

Ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο Fm”, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού».

«Ο «μεγάλος συνασπισμός» δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή, καθώς οι μεγάλες διαφορές μας με τη ΝΔ δεν το επιτρέπουν», είπε ο κύριος Δραγασάκης. Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν μέχρι πρότινος πως το χρέος δεν αποτελεί ζήτημα, καθώς είναι βιώσιμο.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε μια περίοδο με πυκνά γεγονότα, έναν ιδιόμορφο πόλεμο», είπε ο κύριος Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι στις εκλογές της Κυριακής «ο λαός θα αποφασίσει ποια κυβέρνηση μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα».

Σύμφωνα με τον κύριο Δραγασάκη, η αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας», ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά δεύτερη ευκαιρία, «αλλά δυνατότητα να συνεχίσει στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που ξεκίνησε».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε πως «πρέπει να συγκρουστούμε με τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τη διαπλοκή», φαινόμενα για τα οποία σημείωσε πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στις παθογένειες του παρελθόντος, που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο, σχολιάζοντας ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές.

Δεν πρέπει κάποιοι να ανοίγουν “παράθυρο” για παρεμβολή “τρίτων” στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε στη συνέχεια, ο κ. Δραγασάκης, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως «η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται για μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για το κορυφαίο ζήτημα του χρέους».

Μάλιστα, διευκρίνισε πως «η ίδια η συμφωνία προβλέπει ότι εάν βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, μπορούν να μειωθούν οι συντελεστές».

Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στους πολίτες και τους ζητάμε να επιλέξουν ποιος και με ποιες πολιτικές μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, κατέληξε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews