Ελλάδα

Δραματική προειδοποίηση για τις διαπραγματεύσεις απηύθυνε η ΤτΕ

Δραματική προειδοποίηση για τις διαπραγματεύσεις απηύθυνε η ΤτΕ

Η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω της έκθεσης της νομισματικής πολιτικής 2014-2015 που έδωσε στη δημοσιότητα, απευθύνει δραματική προειδοποίηση για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας  «η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και ―πιθανότατα― από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παράλληλα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζει «απαραίτητη» τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους προκειμένου ώστε, «να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν σήμερα για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».

Ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι «μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα «όλα αυτά σηµαίνουν βαθιά ύφεση, δραµατική µείωση των εισοδηµάτων, πολλαπλασιασµό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονοµία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ».

Τέλος υπογραμμίζει ότι «Η Ελλάδα, από ισότιµο µέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, θα µετατραπεί σε µια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης. Γι’ αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει ακράδαντα ότι η συµφωνία µε τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν µπορούµε να αγνοήσουµε».

Διαβάστε την πλήρη έκθεση της ΤτΕ

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews