Ελλάδα

DW: «Ελληνική τραγωδία μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

DW: «Ελληνική τραγωδία μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Επικαλούμενη σχόλια οικονομικών αναλυτών σε διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία.

Για πιθανότητα «ελληνικής τραγωδίας» σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μιλά η Deutsche Welle, επικαλούμενη σχόλια οικονομικών αναλυτών σε διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία.

Το γερμανικό δίκτυο σχολιάζει την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος ανεξάρτητων βουλευτών στην υπερψήφιση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα και συμπληρώνει, ότι, εάν η εκλογή του δεν επιτευχθεί, έστω στην τρίτη ψηφοφορία, «θα μπορούσαν να υπάρξουν μοιραίες, αρνητικές εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

«Εάν το αντίθετο με τα μέτρα λιτότητας κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ νικήσει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν στις 29 Δεκεμβρίου, η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «ελληνική τραγωδία», σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές», αναφέρει η DW. Το δίκτυο τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει τέλος στα τέσσερα χρόνια αυστηρής λιτότητας και να αναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της Ελλάδας. «Εάν η Ελλάδα υπερβεί την σημερινή πολιτική αβεβαιότητα και παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψή της μπορεί να συνεχιστεί. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε μια οικονομική άβυσσο», σημείωσε αναλυτής, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews