Γνώμες

Οι ευχές μεταξύ ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα!

Οι ευχές μεταξύ ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα!

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, συγκέντρωσα παρακάτω κάποιες σκέψεις μου για τις ευχές στα κοινωνικά δίκτυα.

Το νόημα των ονομαστικών εορτών πιστεύω είναι το εξής: Να σκεφτείς τον συνάνθρωπό σου, να χαρείς για το γεγονός ότι έχει την γιορτή του, να διαλέξεις κάποιο δώρο (στους κοντινούς σου ανθρώπους) και στη συνέχεια με προθυμία να τον συναντήσεις, να τον πάρεις τηλ. ή (στην ‘χειρότερη’) να του γράψεις κάτι σε email  ή στο facebook, αν βρίσκεται μακριά ή αν δεν γνωρίζεστε αρκετά καλά.

Αλλά αυτό που θα του γράψεις, πιστεύω, πρέπει να είναι κάτι -όσο είναι δυνατόν- μοναδικό και προσωπικό. Με την σειρά του ο εορτάζοντας οφείλει, κατά την άποψη μου, να αφιερώσει λίγο χρόνο, σε κάθε άνθρωπο που του ευχήθηκε -ώστε να τον τιμήσει-, έστω με μια μικρή κ’ συνοπτική γραπτή απάντηση (στην περίπτωση δηλαδή των ευχών μέσω fb).

Τις ‘σωστές’, ‘αξιοπρεπείς’ ευχές οι οποίες σέβονται την μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, χαίρομαι πολύ να τις βλέπω στο News Feed. Πέρασαν όμως εκατοντάδες posts από μπροστά μου σήμερα, τα οποία αποτελούνταν από ένα ψυχρό ‘Χρόνια Πολλά’ και πιο κάτω ένα ξερό ‘Like’ από τον εορτάζοντα. Το βρίσκω τουλάχιστον υποκριτικό, ρομποτικό, ανούσιο και αφελές. Όχι δεν με ενοχλεί ως γεγονός στην πραγματικότητα, (συχνά άλλωστε υποκύπτω στην συγκεκριμένη ‘ευκολία’ και εγώ), και δεν κρίνω αρνητικά κανέναν. Απλώς προβληματίζομαι λίγο.

Το θέμα των Υποψηφίων των εκλογών κ’ τις ευχές δεν θα το θίξω σε αυτό το κείμενο, διότι υπόκειται σε διαφορετικά πλαίσια συλλογισμού.

Να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου από εδώ και χωρίς να ενοχλήσω κανέναν -μιας και αυτές οι ευχές αποτελούν κομμάτι κειμένου- στους καλούς μου φίλους που γιορτάζουν σήμερα Χρόνια Πολλά. Ξέρουν αυτοί ποιοί είναι, διότι φρόντισα από την προηγούμενη ημέρα και ‘έβαλα κάρτα’ στο κινητό μου, και μίλησα με όλους στο τηλέφωνο.

Όπως νομίζω πρέπει…

Státhis Iskár-Azif G. Stáikos

 

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews