Ελλάδα

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

Μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατο νόσο ο διάσημος σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 11 στο Κοιμητήριο Μελλισίων.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1954 και έγινε διδάκτωρ της Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1986. Επιπλέον ξεκίνησε την καριέρα του  στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ενώ συνέχισε ως ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα υπήρξε  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για οκτώ χρόνια μέχρι το 2008. Μάλιστα διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Ακόμη υπήρξε μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με πλούσιο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο.

Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews