Κόσμος

“Έφυγε” η τελευταία εγκλωβισμένη Κερυνιώτισσα

“Έφυγε” η τελευταία εγκλωβισμένη Κερυνιώτισσα

Το τελευταίο αντίο στην εγκλωβισμένη Ελληνοκύπρια Κερυνιώτισσα, είπαν Ελληνοκύπριοι και ΤουρκοκύπριοιΑπό κοινού, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία την τελευταία εγκλωβισμένη Κερυνιώτισσα, η οποία ήταν φρουρός και υπερασπίστρια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, τα τελευταία 40 χρόνια.

Η Αγγελική Καρεφυλλίδη-Γιασάρ, σύζυγος του τουρκοκύπριου Σαμί, κηδεύτηκε σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια, μέσα σε ατμόσφαιρα άφατης οδύνης. Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλει στο ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας και στην ταφή στο κοιμητήριο, ήταν πολλοί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Από το 1974 και έπειτα, η Αγγελική ήταν ο «φύλακας άγγελος» της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας, η οποία κτίστηκε το 1952, τη χρονιά του γάμου της.

Μετά την εκδίωξη των Κερυνιωτών από τους Αττίλες εισβολείς,  η Αγγελική ανέλαβε την ευθύνη της διάσωσης της εκκλησίας και κρατούσε τα κλειδιά της.

Η εκλιπούσα, ήταν ηλικίας 85 ετών και άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ύστερα από σύντομη ασθένεια.

Πηγή sigmalive.com

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews