Πολιτική

«Η εφημερίδα θα λειτουργεί με εθελοντική εργασία» λέει το ΚΚΕ για το Ριζοσπάστη

«Η εφημερίδα θα λειτουργεί με εθελοντική εργασία» λέει το ΚΚΕ για το Ριζοσπάστη

Σε νέες απολύσεις προέβη το ΚΚΕ στην κομματική του εφημερίδα ” Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ”, απομακρύνοντας 5 εργαζόμενους από τις θέσεις τους. Όπως αναφέρει το ίδιο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του « στόχος του Περισσού είναι να αναδιοργανώσει την εφημερίδα-όργανο του ΚΚΕ με κομματικά μέλη που θα εργάζονται ως “εθελοντές”

 

Μέσα σε 11 μήνες έχουν πραγματοποιηθεί  συνολικά 25 απολύσεις ενώ όσοι απομείνουν από τους παλιούς δημοσιογράφους πρέπει να αποδεχθούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με 800 ευρώ το μήνα. Ένας  από τους πρώτους απολυθέντες από το “Ριζοσπάστη” γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα στοιχεία των 35 απολύσεων. Ενδιαφέρον έχει πως ανάμεσα τους βρίσκονται και  5 κομματικά μέλη που διαφώνησαν με τις θέσεις της Κ.Ε του ΚΚΕ στο πρόσφατο συνέδριο του.

 

Τα στοιχεία των απολύσεων

 

-Από τους 14 δημοσιογράφους μη μέλη του ΚΚΕ που πήγαν στο σωματείο τους, την ΕΣΗΕΑ, ζητώντας στήριξη γιατί ήταν απλήρωτοι πάνω από ένα εξάμηνο, απολυθήκαμε οι 13 (η Χριστίνα προς το παρόν μένει λόγω γέννας).

-Από τους 8 που πήγαν στα δικαστήρια ζητώντας τα δεδουλευμένα 8-10 μηνών απολύθηκαν και οι 8 χωρίς να καταβληθούν σε όλους τα δεδουλευμένα.

-Από τα 8 μέλη του ΚΚΕ που αρνήθηκαν πρόσφατα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ήδη έχουν απολυθεί οι 5.

-Από τα 5 μέλη του ΚΚΕ που εξέφρασαν διαφορετική από την ηγεσία-συμμορία άποψη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου απολύθηκαν και οι 5.

 

Συνολικά έχουν απολυθεί από τον Ριζοσπάστη μέσα σε 11 μήνες 35 εργαζόμενοι, ενώ όσοι μένουν δέχονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις των 800 το μήνα που σε επομένη φάση θα γίνουν και λιγότερα. Απολύσεις έγιναν μέσα στις γιορτές Χριστούγεννα-πρωτοχρονιά, ανήμερα της αργίας (των δημοσιογράφων) της Πρωτομαγιάς, ενώ οι τελευταίες έγιναν μετά τα μεσάνυχτα την περασμένη εβδομάδα.

 

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews