Κόσμος

Αίγυπτος: Εις θάνατον καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι

Αίγυπτος: Εις θάνατον καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι

Σε θάνατο καταδικάστηκε σήμερα ο Μοχάμεντ Μόρσι, για τις κατηγορίες της δολοφονίας, απαγωγών κλπ, κατά τη διάρκεια μαζικής απόδρασης κρατουμένων, στο πλαίσιο της λαϊκής εξέγερσης κατά του τότε προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011.

Ο Μόρσι, που ήταν ντυμένος με την μπλε στολή της φυλακής, διατήρησε την ηρεμία του και ένα ελαφρύ μειδίαμα, όταν άκουσε την ετυμηγορία. Ίδια ήταν η απόφαση και για τον πνευματικό ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, άλλους τέσσερις ηγέτες της Αδελφότητας και 80 ακόμη κατηγορουμένους, που καταδικάστηκαν ερήμην.

Σε άλλη δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε σήμερα, ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μόρσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπόθεση που αφορά σε συνωμοσία με ξένες οργανώσεις. “Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα καρφί στο φέρετρο της δημοκρατίας στην Αίγυπτο”, δήλωσε ο Γιαχία Χαμίντ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μόρσι και επικεφαλής των διεθνών σχέσεων της Αδελφότητας, σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μόρσι και ο Μπαντίε και άλλοι 15 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη, η οποία σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία σημαίνει 25ετή κάθειρξη για συνωμοσία με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Στο παρελθόν, ο Μόρσι έχει δηλώσει πως το δικαστήριο δεν είναι νόμιμο και έχει χαρακτηρίσει τη νομική διαδικασία σε βάρος του μέρος του πραξικοπήματος του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι το 2013. Ο νυν πρόεδρος της χώρας, Σίσι, υποστηρίζει πως η Αδελφότητα συνιστά σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Πηγή megatv

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews