Επιστημονικά

Eυρωπαϊκό «εμπάργκο» σε Google και Υahoo για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Eυρωπαϊκό «εμπάργκο» σε Google και Υahoo για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από το αναμενόμενο φαίνεται πως παίρνει το ζήτημα της παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων Ευρωπαίων αξιωματούχων και πολιτικών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

 

Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για αντίποινα διπλωματικού και οικονομικού χαρακτήρα σε περίπτωση που δεν ριχθεί άπλετο φως στη υπόθεση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να αναγκάσει αμερικανικές εταιρείες – κολοσσούς του διαδικτύου, όπως την Google και τη Yahoo να εφαρμόσουν πολύ αυστηρά μέτρα πριν δώσουν στοιχεία Ευρωπαίων πολιτών σε αμερικανικές αρχές ακόμα και σε περίπτωση που ένας Ευρωπαίος πολίτης καταζητείται από τις ΗΠΑ, με την απειλή τεράστιων προστίμων» αναφέρει χαρακτηριστικά η New York Times.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τέτοιες ενέργειες της Ευρώπης κατά των ΗΠΑ θα φάνταζαν απίθανες την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και επισημαίνει πως το ψυχροπολεμικό επιχείρημα των ΗΠΑ πως «όλοι υποκλέπτουν δεδομένα» δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα.

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews