Θέατρο

«Εκατό λέξεις για το χιόνι»

«Εκατό λέξεις για το χιόνι»

Για πρώτη φορά στα Ιωάννινα, η θεατρική ομάδα mammals παρουσιάζει το βραβευμένο έργο της Tatty Hennessy στο Θέατρο Έκφραση

«Αν βρεις τον Βορρά, μπορείς να βρεις τον δρόμο για το σπίτι σου.»

Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στο Θέατρο «Επί Κολωνώ» στην Αθήνα, όπου οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι το τέλος Μαρτίου, η θεατρική ομάδα mammals ανεβαίνει στα Ιωάννινα και στο Θέατρο «Έκφραση» για να παρουσιάσει, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 21:15, το βραβευμένο έργο της Tatty Hennessy, «Εκατό λέξεις για το χιόνι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωχ. Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια με καταιγιστικό ρυθμό, ένα θεατρικό roadtrip που θα μας ταξιδέψει στο βορειότερο σημείο του πλανήτη για να μας μιλήσει για τα πιο ουσιαστικά ταξίδια στη ζωή: αυτά, που γίνονται μέσα μας.

Το έργο της Βρετανής Tatty Hennessy «Εκατό λέξεις για το χιόνι» είναι η ιστορία της έφηβης Ρόρυ. Ή μάλλον, του μπαμπά της. Καθηγητής γεωγραφίας και εξερευνητής στο μυαλό, είχε ένα όνειρο. Να ταξιδέψει στον Βόρειο Πόλο μαζί της. Δεν πρόλαβε, όμως. Μια μέρα μετά την κηδεία του, η Ρόρυ αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βάζει στο backpack της μια πυξίδα, μερικούς χάρτες και τις στάχτες του πατέρα της, κλέβει την πιστωτική κάρτα της μητέρας της και με οδηγό το ένστικτό της, ξεκινάει να βρει τον δρόμο της σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν αλλάζει, αλλά όλα αλλάζουν.

Το ταξίδι της Ρόρυ στον Βόρειο Πόλο είναι ένα ταξίδι ενηλικίωσης και επαναπροσδιορισμού, αλλά και ένα τρυφερό μάθημα ζωής. Της ζωής που φεύγει και της ζωής που μένει. Αναζητώντας το βορειότερο σημείο του πλανήτη, εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, μόνο πάγος, η Ρόρυ θα κατανοήσει πολλά, για τον εαυτό της, τον κόσμο και την εποχή μας και θα μας αποκαλύψει πως ένα παγωμένο τοπίο μπορεί να μας μάθει πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Με αφοπλιστική αμεσότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ, το έργο της Tatty Hennesy είναι μια μεγάλη γιορτή: της φύσης, της φιλίας, του έρωτα και της αγάπης. Αλήθεια, μπορούμε να κάνουμε ο ένας τον άλλο να χαμογελάει;

Κείμενο: Tatty Hennessy

Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ

Ηχητικό τοπίο: Τάσος Καραδέδος

Παίζει η Ιωάννα Τρίκα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 4 & 5 Φεβρουαρίου στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες), προπώληση εισιτηρίων: 10€ έως 31/1 μέσω viva.gr, στο ταμείο του θεάτρου (ώρες 11:00-14:00 & 17:00-21:00) και στο Sherlock Coffee Maker (Αραβαντινού 14)

Διάρκεια παράστασης: 70′

Θέατρο Έκφραση, Αραβαντινού 14, Ιωάννινα, τηλ. 2651 55 45 05 και 690 750 07 10

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews