Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Αντώνη Σαμαράκη (vid)

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Αντώνη Σαμαράκη (vid)

Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από τον θάνατο του Αντώνη Σαμαράκη, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ πραγματοποίησαν εκδήλωση στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με παράλληλη έκθεση προσωπικών αντικειμένων, φωτογραφιών και ξενόγλωσσων εκδόσεων του τιμώμενου λογοτέχνη.

Πλήθος κόσμου, φίλοι, συνεργάτες, αναγνώστες του «αιώνιου έφηβου», αλλά και μαθητές παραβρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο εκδότης Θάνος Ψυχογιός καλωσόρισε το παρευρισκόμενο κοινό και ευχαρίστησε την κα Ελένη Σαμαράκη που εμπιστεύτηκε τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ για τη συνέχιση της κυκλοφορίας του έργου του Αντώνη Σαμαράκη. Τον λόγο πήρε ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι παρίσταται ως φίλος του Αντώνη Σαμαράκη.

Ακολούθησαν οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των εκλεκτών ομιλητών του panel κ.κ. Βασίλη Βασιλικού, Γιάννη Ξανθούλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Τίτου Πατρίκιου, Έλλης Στάη, Παναγιώτη Τέτση, Σεραφείμ Φυντανίδη, με συντονίστρια την κα Εύη Κυριακοπούλου. Τοποθετήσεις γλαφυρές, με χιούμορ και ζεστασιά, που φώτισαν πλευρές του χαρακτήρα του Αντώνη Σαμαράκη, των σκέψεων του, των σχέσεων του με τους φίλους και συνεργάτες του, αλλά και με τα παιδιά. Οι ηθοποιοί Κατερίνα Λέχου και Άγγελος Αντωνόπουλος ζωντάνεψαν κείμενα του Αντώνη Σαμαράκη αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρα παρόντας είναι παρά την απουσία του.

1 2 3 4 5

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews