Ελλάδα

ΕΚΤ: Σταθερό το όριο έκτακτης ρευστότητας μέσω ELA προς τις ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: Σταθερό το όριο έκτακτης ρευστότητας μέσω ELA προς τις ελληνικές τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερό, όπως αναμενόταν, το όριο της έκτακτης βοήθειας ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, είπε στο Reuters πηγή με γνώση της απόφασης.

Το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στα 91 δισ. ευρώ, ωστόσο πηγές με γνώση της κατάστασης είπαν την Τετάρτη ότι οι τράπεζες έχουν ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ.

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παρακολουθεί εντατικά τις ελληνικές τράπεζες και οποιοδήποτε κεφαλαιακό έλλειμμα εντοπιστεί στον επικείμενο έλεγχο θα μπορούσε να καλυφθεί χρησιμοποιώντας μέρος των χρημάτων από το πακέτο διάσωσης της χώρας, δήλωσε σήμερα η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του τραπεζικού εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ.

«Aν αυτή η αξιολόγηση εντοπίσει κεφαλαιακά ελλείμματα για ένα ή περισσότερα μεγάλα ιδρύματα, αυτά ίσως καλυφθούν από το κεφαλαιακό μαξιλάρι που θα δημιουργηθεί υπό το νέο ελληνικό πρόγραμμα, μετά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου», ανέφερε η Νουί, σε επιστολή της προς ευρωβουλευτή.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link