Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ: Έτσι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στις Σκουριές

ΕΛ.ΑΣ: Έτσι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στις Σκουριές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ χθες στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή των Σκουριών της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, ομάδα ατόμων προκάλεσε εκτεταμένα επεισόδια και επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.

Ειδικότερα ομάδα ατόμων αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν απρόκλητα και αναίτια κατά των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων – σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου.

Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν λίγο πριν την αποχώρησή του, λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν εβδομήντα οκτώ άτομα που συμμετείχαν στα παραπάνω επεισόδια και τους προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του λεωφορείου βρέθηκαν:

· 118 μεταλλικά μπουλόνια,

· 6 πέτρες,

· 4 σφεντόνες,

· 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες,

· 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια,

· 5 κράνη,

· 3 κουκούλες τύπου full face,

· 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).

Σε βάρος των προσαχθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews