Πολιτική

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος μετά τη μήνυση του Π. Καμμένου

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος μετά τη μήνυση του Π. Καμμένου

 «Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του Πάνου Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε ο Γιώργος Παπαχρήστος, αποχωρώντας από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα (!) ύστερα απο μήνυση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο Α.Τ Βουλιαγμένης για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου.

 

Ο Πάνος Καμμένος ζητούσε τη σύλληψη του δημοσιογράφου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με αφορμή όσα έγραψε στο χθεσινό φύλλο της εφημεριδας, στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ». Παρά το γεγονός ότι η μήνυση κατατέθηκε στην Αθήνα, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές επέδειξαν εξαιρετική ταχύτητα και εντόπισαν τον δημοσιογράφο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τη μητέρα του. Μετά από μεταμεσονύχτιες επικοινωνίες μεταξύ τους τον συνέλαβαν πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής.

 

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η μήνυση είχε κατατεθεί στην περιοχή της Βουλιαγμένης και ως εκ τούτου αρμοδιότητα να επιληφθεί έχει η Εισαγγελία της Αθήνας. Μετά την απόφαση και της τοπικής εισαγγελικής αρχής να προχωρήσει στην  άρση της κράτησης, η δικογραφία θα πάρει τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης.

 

«Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του Πάνου Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε ο Γιώργος Παπαχρήστος, αποχωρώντας από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

 

Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο υπεβλήθη η μήνυση έχει ως εξής:

 

…«Με αφορμή το γεγονός ότι συναπαντήθηκα τυχαία προχθές σε αίθουσα της Ευελπίδων με τον πρόεδρο του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες” Π. Καμμένο (κατηγορούμενος σε ακόμη μία αγωγή εναντίον του – πάλι για την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία τον έχει καταδικάσει ήδη ο Αντρίκος Παπανδρέου), ανέσυρα από το αρχείο μια ξεχασμένη υπόθεση. Πρόκειται για κατάσταση “ελεγχομένων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ”, στην οποία το όνομα του αγαπημένου προέδρου βρίσκεται στην 7η θέση.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για έρευνα κατόπιν «εισαγγελικής παραγγελίας» και ζητείται από το «κεντρικό» ΣΔΟΕ (διότι το έγγραφο έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδος) να προχωρήσει στο “άνοιγμα λογαριασμών” του προέδρου μας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.

Πού θέλω να καταλήξω – πλην του αυτονόητου που είναι, “πού βρίσκεται τώρα η έρευνα αυτή και τι έχει προκύψει, αν έχει ολοκληρωθεί”; Οτι πρόκειται για “εισαγγελική παραγγελία” την οποία είχε διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας. Ητοι, ο γνωστός (του προέδρου Πάνου) και μη εξαιρετέος ημών και υμών εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης!

Σπεύδω να διευκρινίσω, για να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, ότι η έρευνα παραγγέλθηκε πριν οι δύο άνδρες έρθουν κοντά και πριν ο κ. Πεπόνης φλερτάρει με την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες”.

Ετσι είναι αυτά. Ολοι οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται από μια στιγμή σύγκρουσης…»

 

 

Για την υπόθεση οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν την Κυριακή την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατέθεσε χθες, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργου Παπαχρήστου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, τα οποία επανειλημμένα έχει καταχωρήσει στην εφημερίδα που εργάζεται και για το περιεχόμενό τους έχουν ασκηθεί σε βάρος του τέσσερις αντίστοιχες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.

 

Επιπλέον τα ανωτέρω, καθώς και άλλα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα του Γιώργου Παπαχρήστου έχουν διαψευσθεί, όπως αποδεικνύεται και από δελτία τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και από έγγραφα, τα οποία είναι συνημμένα στη μήνυση».

 

πηγή:  tanea.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews