Κοινωνία

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας εφετών Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος απολογήθηκε για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Στον κ. Παπαντωνίου επιβλήθηκε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ.

Ελεύθερη με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία απολογήθηκε για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του κ. Παπαντωνίου.

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς είχε αρνηθεί ακόμα και την ύπαρξη του λογαριασμού, στη  συνέχεια όμως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υφίσταται.

Μάλιστα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, είχε πει ότι ανοίχτηκε το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Πηγή naftemporiki/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews