Αθλητικά

Ελλάδα-Κροατία με βλέμμα στην πρωτιά

Ελλάδα-Κροατία με βλέμμα στην πρωτιά

Με την αναμέτρηση Μεξικό-Αυστραλία ανοίγει η τέταρτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ της Ισπανίας, που εκτός των άλλων φιλοξενεί τα ντέρμπι Σερβία-Βραζιλία (19.00) και Ισπανία-Γαλλία (23.00)  τα οποία και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κατάταξη του ‘Α ομίλου με τον οποίο διασταυρώνεται στην επόμενη φάση η Ελλάδα.

Στα του οίκου μας (και του ‘Β ομίλου), η εθνική αντιμετωπίζει στις 21.00 την Κροατία, σε ένα ματς που αν το κερδίσει εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση, κάνοντας παράλληλα κι ένα μεγάλο βήμα για την πρώτη. Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη κατεβαίνει στο ματς με το πολύ καλό ηθικό που προκύπτει από τα θετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να ξεχνά το περσινό φιάσκο του Ευρωμπάσκετ, όπου το αρχικό 3-0 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 3-2 μόλις η ομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυνατούς (ή έστω σκληροτράχηλους) αντιπάλους. Είναι γεγονός πως η εθνική εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλα είναι επίσης αλήθεια πως δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει ομάδα απαιτήσεων.

Όσον αφορά τη σημερινή αντίπαλό μας Κροατία, πρόκειται για ένα απ’ τα πιο πλήρη ροστερ του τουρνουά (μαζί με αυτά της Αμερικής και της Ισπανίας), με σπουδαίους παίκτες σε κάθε θέση (ίσως με εξαίρεση το πλεϊ μέικερ όπου ο Λαφαγιετ μοιάζει ολομόναχος), και προπονητή με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ωστόσο έρχονται στιγμές που μοιάζει να πνίγεται σε κουταλιές νερό (βλέπε Σενεγάλη) και μια σοβαρή εθνική Ελλάδος, με ασφυκτική πίεση στα γκαρντ των Κροατων και κύριως χωρίς φόβο για τα επιθετικά όπλα τους, μπορεί να κάνει τη ζημια και να κοιτάξει με αξιώσεις την πρωτιά του ομίλου.

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews