Κόσμος

Η Ελλάδα στο πλευρό της Αιγύπτου

Η Ελλάδα στο πλευρό της Αιγύπτου

Με Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών καταδικάζει  τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου. Εκφράζει τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των νεκρών, ενώ παράλληλα επισημαίνει τη σημασία της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης για τον κόσμο του χριστιανισμού και τονίζει πως θα σταθεί δίπλα στο κόσμο της Αιγύπτου, για μία ευημερούσα Αίγυπτο η οποία θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον αραβικό κόσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό  τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από τριάντα ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Διαβεβαιώνουμε, για ακόμα μία φορά, τον αιγυπτιακό λαό και την αιγυπτιακή Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα τους κατά της τυφλής τρομοκρατικής βίας και τις προσπάθειές τους για μία ευημερούσα Αίγυπτο, η οποία θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον αραβικό κόσμο.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση μας προς τις αιγυπτιακές αρχές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα η βιωσιμότητα της οποίας εξαρτάται και από την αναγνώριση και το σεβασμό των προσπαθειών αυτών.

Τέλος, επισημαίνουμε τη παγκόσμια σημασία της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές και καλούμε όλη τη διεθνή κοινότητα να έχει και στο σημείο αυτό  στραμμένη τη προσοχή της».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews