Ελλάδα

Το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε με αλχημείες σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε με αλχημείες σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Νίκο Λογοθέτη ξεκίνησε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια με την έρευνα να εστιάζει στο έλλειμμα του 2009.

Μέχρι στιγμής ο κύριος Λογοθέτης έχει αναφερθεί σε αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας μάλιστα, προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Με βάση τα λεγόμενα του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ-που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα, καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή- «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».

«Παραβιάστηκαν πολλά κριτήρια για την ένταξη των ΔΕΚΟ στα ελλείμματα. Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο με την δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Δεν έπρεπε να περνάει πάνω από 10%. Η αλχημεία που έγινε, καταρράκωσε την αξιοπιστία μας, οδήγησε τα σπρεντς στα ύψη και δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθή μέτρων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριο Λογοθέτης.

Ακόμη ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, είχαν αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία ζητώντας να υπάρξει η επιστημονική τους τεκμηρίωση, ωστόσο ο κ. Γεωργίου, αποφάσισε όπως είπε, να τους φιμώσει και έτσι το έλλειμμα που κατέληξε να είναι σε δυσθεώρητα ύψη, δημοσιεύτηκε μόνο με την δική του έγκριση και της Eurostat.

«Μια παράγραφος του πρώτου μνημονίου φέρεται να λέει ότι τα μέτρα που θα λαμβάνονταν θα προσαρμόζονταν στα στοιχεία που προέκυψαν, δηλαδή το έλλειμμα του 2009», πρόσθεσε ο κύριος Λογοθέτης.

 Καταγγελία βόμβα 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε μια καταγγελία βόμβα η οποία αναμένεται να συζητηθεί πολύ το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Λογοθέτης είπε ότι « Κάποιος είχε δει υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2009, να συνομιλεί με τον κ. Τόμσεν. Όλα αυτά, σε σκεπτόμενο πολίτη προκαλούν υποψίες. Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ότι υπήρχε δόλος για να μπούμε στα μνημόνια, πώς έγινε όμως και μπήκαμε όταν το χρέος ήταν βιώσιμο και μπορούσαμε ήπια να δανειστούμε αναρωτιέσαι».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews