Κόσμος

Οι ‘Ελληνες «απόφοιτοι» του Startup Chile με..διακρίσεις

Οι ‘Ελληνες «απόφοιτοι» του Startup Chile με..διακρίσεις

Στο πρόγραμμα του Startup Chile έχουν συμμετάσχει και ολοκληρώσει επιτυχώς και άλλες δύο startups από την Ελλάδα: η City Game και η Babelverse.

 

Η ομάδα του City Game με ιδρυτές τους Ιουστίνο Σαρρή και Θωμά Παπασπύρο έχει αναπτύξει ένα social game, το οποίο διαδραματίζεται σε πραγματικές πόλεις. Είναι ένα παιχνίδι με στοιχεία από Monopoly και Cityville και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς χρησιμοποιεί πραγματικά γεγονότα της πόλης για να «εξελίξει» το παιχνίδι,  επιτρέποντας  στους παίχτες να δρουν μέσα στην πόλη τους σε πραγματικά σημεία.

 

Οι ιδρυτές καθώς και η υπόλοιπη ομάδα βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Αθήνα, έχοντας λάβει πολύτιμες εμπειρίες από την συμμετοχή τους στο Startup Chile αναπτύσσοντας το City Game και βοηθώντας την ομάδα του Reciclata που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στην Χιλή με βάση την εμπειρία τους.

 

Μάλιστα, η City Game αναδείχθηκε στις 15 καλύτερες startups, στο σύνολο 100 startups απ’ όλο τον κόσμο, που “αποφοίτησαν” από το Startup Chile, κατά την διάρκεια ενός Demo Day, ενώπιον επενδυτών από την Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ.

 

Το τελευταίο αποτελεί μια καθιερωμένη εκδήλωση- διαγωνισμό μετά το πέρας κάθε εξαμηνιαίου κύκλου στο Startup Chile.

 

Επίσης η  Babelverse αποτελεί ακόμη μια  startup που ξεκίνησε από την Ελλάδα, με τη συμμετοχή της το 2010 στο Startegy και εν συνεχεία στο   StartUp Weekend,  τον  Νοέμβριο του 2010, συμμετείχε στο Start-up Chile.

 

Διαβάστε: Γκρεμίζοντας τον Πύργο της Βαβέλ

 

Η Babelverse που ξεκίνησε από τους Josef Dune και  Mayel de Borniol επιδιώκει να δώσει λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρατηρούνται σε πολυεθνικά συνέδρια αλλά και στην παρακολούθηση ξενόγλωσσων βίντεο, αυτό της γλώσσας.

 

Μέσα από την πλατφόρμα του, επαγγελματίες και μη μεταφραστές απ’ όλο τον κόσμο έχουν την δυνατότητα να γραφτούν  και να πραγματοποιήσουν μεταφράσεις όποτε τους ζητηθεί, έναντι αμοιβής. χτυπώντας στη καρδιά το πρόβλημα της έλλειψης μεταφραστών που παρατηρείται διεθνώς.

 

Η γλωσσική πλατφόρμα του Babelverse συγκεντρώνει σήεμρα περίπου 5.000 μεταφραστές, 15% αυτών είναι επαγγελματίες ενώ υποστηρίζονται συνολικά 153 γλώσσες.

 

Πηγή : bankwars.gr/  Ελένης Νάτση

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews