Ελλάδα

Έλληνες επενδυτές στο Ναϊρόμπι

Έλληνες επενδυτές στο Ναϊρόμπι

H 1η Επενδυτική και Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στο Ναϊρόμπι πραγματοποιείται από 14 έως 19 Σεπτεμβρίου 2013, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα.

Η αποστολή αναχώρησε χθες Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιο Σκορδά και σε αυτή συμμετέχουν 56 επιχειρηματίες από τομείς διμερούς ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι κατασκευές, η υγεία, τα αγροτικά προϊόντα κλπ.

Στο πλαίσιο της αποστολής έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικές συναντήσεις όλη τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη οι Έλληνες επιχειρηματίες στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους θα επισκεφθούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ναϊρόμπι.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά – καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Ζησιμάτος συμμετέχει, ως εκπρόσωπος πειραϊκών επιχειρήσεων – οι Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές θα συναντηθούν με περίπου 280 τοπικές επιχειρήσεις, με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης επαγγελματικών σχέσεων και συνεργασιών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς θα απευθύνει χαιρετισμό- ομιλία στο business forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Kenyata, στο Ναϊρόμπι και στη συνέχεια, με τη συνδρομή των διπλωματικών και προξενικών Αρχών, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον υπουργό Υποθέσεων Ανατολικής Αφρικής, Τουρισμού και Εμπορίου, τον υπουργό Ορυχείων, τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και τον υπουργό Γεωργίας.

Επίσης ο κ. Σκορδάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Κένυα, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’.

Η Κένυα είναι μια χώρα με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 4% τα τελευταία χρόνια και με στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

 

πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews