Κοινωνία

Εμπρηστικός μηχανισμός προκάλεσε τη φωτιά στο εξοχικό του Κ. Σημίτη στους Αγ. Θεοδώρους

Εμπρηστικός μηχανισμός προκάλεσε τη φωτιά στο εξοχικό του Κ. Σημίτη στους Αγ. Θεοδώρους

Υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν σε παράθυρο της εξοχικής κατοικίας του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές απο την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα.

Ο μηχανισμός που προκάλεσε τη φωτιά στο εξοχικό του κ. Σημίτη ήταν τυλιγμένος σε ένα χαλάκι, αποτελείτο από καλώδια, μπαταρίες και εκρηκτική ύλη, και είχε διακόπτη on-off, που σημαίνει ότι πυροδοτήθηκε επί τόπου από τους δράστες.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα και έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό του σπιτιού, απο τον οποίο ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έσπευσαν επί τόπου, διαπίστωσαν ότι οι φλόγες είχαν ήδη κάψει το μεγαλύτερο τμήμα του σπιτιού, το οποίο είναι μία μονοκατοικία ανάμεσα σε δένδρα.

Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας, έχει υποστεί ζημιές το σαλόνι και η κουζίνα του σπιτιού. Το υπόλοιπο έχει υποστεί ζημιές κυρίως από τους καπνούς. «Δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε άμεσα τα αίτια της πυρκαγιάς. Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα…» τόνισε.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας, του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής αλλά και της Ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς απο τα πρώτα ευρήματα δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού. Εχουν βρεθεί υπολείμματα αντικειμένων τα οποία δεν αποκλείεται να αποτελούσαν τμήματα εμπηστικού μηχανισμού αλλά η περίπτωση του βραχυκυκλώματος είναι εξ ίσου πιθανή για την ώρα.

Το εξοχικό σπίτι του Κ. Σημίτη βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, στα σύνορα της Κορινθίας με την Αττική.

Πηγή kathimerini.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews