Ελλάδα

Εν αναμονή νέου μηνύματος Σαμαρά

Εν αναμονή νέου μηνύματος Σαμαρά

Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται το Σάββατο ή την Κυριακή, ενόψει της τρίτης, και κρίσιμης, ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου, ενώ σε όλα τα κομματικά επιτελεία επικρατεί πλέον προεκλογικό κλίμα.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν πάντως ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει επαρκή πολιτικά περιθώρια ώστε να προβεί σε νέες προτάσεις, πέραν του συναινετικού ανοίγματος που έκανε πριν την δεύτερη ψηφοφορία, και συνεπώς αυτή τη φορά θα επιχειρήσει να θέσει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους.

Όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», συνεργάτες του πρωθυπουργού αποκλείουν την ανάληψη πρωτοβουλιών όπως τυχόν πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Χθες Τρίτη έκλεισε και κάθε παράθυρο εκλογής Προέδρου με ψήφους της Χρυσής Αυγής, με τον υποψήφιο Σταύρο Δήμα να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τον προεδρικό θώκο εάν εκλεγεί με τις έδρες της ΧΑ, δήλωση που χαιρετίστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την οικονομική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, που απορρέει από την πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναζωπυρώνουν εκ νέου την ανησυχία των αγορών» αναφέρεται σε δημοσίευμα στο πρακτορείο Bloomberg.

Συνεχείς ήταν οι συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο και στην Τράπεζα της Ελλάδος τις προηγούμενες ημέρες προκείμενου να αντιμετωπιστούν όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων αν δεν κλείσει η συμφωνία με την τρόικα μέσα στο πλαίσιο της δίμηνης παράτασης του προγράμματος, δηλαδή ως τα τέλη Φεβρουαρίου, και καθυστερήσουν οι διαδικασίες υπαγωγής στην προληπτική γραμμή στήριξης.

 πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews