Κόσμος

Ένα βήμα πριν την αυτοδυναμία ο Κάμερον

Ένα βήμα πριν την αυτοδυναμία ο Κάμερον

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιστρέφει στην πρωθυπουργική κατοικία του αριθμού 10 της Ντάουνιγκ Στριτ έπειτα την σαρωτική του νίκη στις χθεσινές εκλογές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC οι Συντηρητικοί έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κατακτήσουν την αυτοδυναμία κερδίζοντας 324 έδρες σε σύνολο 650. Αντίθετα οι Εργατικοί μέχρι τώρα συγκεντρώνουν 232 έδρες, το SPN 56 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 8. Με αυτά τα δεδομένα ο Ντέιβιντ Κάμερον δε χρειάζεται να καταφύγει στη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της δεύτερης κυβερνητικής του θητείας σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας που εφάρμοζε για να αποκαταστήσει την ισορροπία στα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς και να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη το BBC θεωρεί ότι το Συντηρητικό κόμμα θα φτάσει τις 331 έδρες. Νωρίτερα ο νικητής των Βρετανικών εκλογών βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου είχε συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ με σκοπό τη λήψη εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews