Ελλάδα

Ένας νεκρός στο Norman Atlantic

Ένας νεκρός στο Norman Atlantic

Ενα ζευγάρι στην προσπάθεια διάσωσης και ενώ επιχειρούσε να μεταφερθεί στη σωστική λέμβο «κάτι πήγε στραβά» – Η γυναίκα διασώθηκε – Ο άνδρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα και έχασε τη ζωή του.

Ένας εκ των επιβαινόντων του Norman Atlantic έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας και όπως επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα ζευγάρι στην προσπάθεια διάσωσης και ενώ επιχειρούσε να μεταφερθεί στη σωστική λέμβο, «κάτι πήγε στραβά και οι δύο παρέμειναν εγκλωβισμένοι». Οι διασώστες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, όμως ο άντρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα. Η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του. Την πληροφορία για το νεκρό επιβεβαίωσε ο ναύαρχος Τζοβάνι Πετορίνο, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο άνδρας έχασε τη ζωή του στη στιγμή που εγκατέλειπε το πλοίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ansa η σορός του βρίσκεται σε σκάφος και μεταφέρεται προς το Μπρίντιζι. Τα στοιχεία του μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, έχει επιστρέψει στο Παλάτζο Κίτζι από τη Φλωρεντία που βρισκόταν για να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων. Την ίδια ώρα, λέγεται πως υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ένας επιβάτης και ένα μέλος του πολεμικού ναυτικού.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews