Κοινωνία

Ένοχες η μητέρα και η γιαγιά νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό σε χωματερή

Ένοχες η μητέρα και η γιαγιά νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό σε χωματερή

Ένοχες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο του Πύργου η μητέρα 21 ετών και η 45χρονη γιαγιά ενός νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό τον περασμένο Αύγουστο, σε χωματερή των Λεχαινών Ηλείας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στην 45χρονη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στην μητέρα του παιδιού ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, χωρίς όμως να υπάρξει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι φοβήθηκαν την αντίδραση από το οικογενειακό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον τους, αφού η μητέρα ήταν ανύπαντρη.

Το νεογνό είχε βρεθεί νεκρό, τυλιγμένο σε σεντόνι, από μία αλλοδαπή γυναίκα στις 12 Αυγούστου του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του νεογνού, μαζί με την γιαγιά του παιδιού, είχαν προαποφασίσει τη θανάτωσή του, αμέσως μετά τη γέννησή του στις 8 Αυγούστου, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον και το είχαν τοποθετήσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας.

Πηγή: kathimerini/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews