Ελλάδα

Εντοπίστηκε στην Αθήνα DNA, του Αμπντελχαιντ Αμπαουντ

Εντοπίστηκε στην Αθήνα DNA, του Αμπντελχαιντ Αμπαουντ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι αστυνομικές αρχές, ταυτοποίησαν το γενετικό υλικό που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, και παραπέμπει σε “ορφανό” δείγμα, που είχε καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι οι γαλλικές αρχές αρχικά δεν αποκάλυψαν την «ταυτότητα» του γενετικού υλικού που έφτασε στην Αθήνα, καθώς το δείγμα δεν είναι ονομαστικό, αλλά συνοδεύεται από κωδικό. Ωστόσο τα δεδομένα της έρευνας όμως φαίνεται να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον Αμπαούντ, που είναι ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού.

Σημειώνεται ότι το γενετικό υλικό στάλθηκε, από τις γαλλικές αρχές, στις αρμόδιες υπηρεσίες όλων των κρατών – μελών της Ε.Ε. την Πέμπτη, μία μέρα δηλαδή μετά τον θάνατο του Αμπαούντ στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε ταύτιση του δείγματος DNA με «ορφανό» που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. σε παλαιότερη έρευνά της.

Οι έρευνες πάντως για τον εντοπισμό του τρομοκράτη είχαν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μετά την επίθεση στο Βερβιέ, οι ελληνικές αρχές είχαν στείλει στο Βέλγιο τα στοιχεία που είχαν συλλέξει από την έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και ένα στα Σεπόλια. Τότε οι αρχές του Βελγίου είχαν κρατήσει τα αποτελέσματα των ερευνών και δεν προχώρησαν σε περαιτέρω συνεργασία με την ελληνική αστυνομία.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες τις οποίες δεν μοιράζονται φαίνεται πως διαθέτουν εδώ και αρκετό καιρό και οι γαλλικές αρχές. Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Παρασκευής, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπ. Καζνέβ δήλωσε στους συναδέλφους του πως ο Αμπαούντ προετοίμασε το σχέδιο επιθέσεων στη Συρία και μετέβη στη Γαλλία διασχίζοντας «πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews