Ελλάδα

Επανέρχεται η Δημοτική Αστυνομία

Επανέρχεται η Δημοτική Αστυνομία

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει και άμεσα, καθώς σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας επισπεύδεται μετά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης και ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος. Για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας πίεζε και η ΚΕΔΕ, η οποία είχε αποστείλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα οι δημοτικοί αστυνομικοί που μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας τους στην ΕΛΑΣ η οποία -όπως αναφέρουν- δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάστηκε τις προτάσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης καθώς και τα αιτήματα των πρώην δημοτικών αστυνομικών και αποφάσισε την επίσπευση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τις αρχές Μαΐου. Τη σχετική διάταξη διαμόρφωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την οποία απέστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που προετοιμάζει ο κ. Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας προβλέπεται η μετάταξη του συνόλου των πρώην δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και η επιστροφή τους στους δήμους όπου εργάζονταν. Παράλληλα θα ενταχθούν στο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και περίπου 100 υπάλληλοι που δεν τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις. Η διαδικασία της μετάταξης και της επανατοποθέτησης αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2015 και θα ξεκινήσει με προτεραιότητα τους μεγάλους δήμους με την κατάργηση των θέσεων των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews