Γνώμες

Επάγγελμα… Δικηγόρος!

Επάγγελμα… Δικηγόρος!

της Κυριακής Σταμαδιάνου, Δικηγόρου, Πρόεδρου  Ε.Α.Ν.Δ.Α

Στη συνείδηση του μέσου Ελλήνα ο Δικηγόρος είναι ένας πολύ καλά αμειβόμενος ελεύθερος επαγγελματίας και  κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με καχυποψία.

-Στη συνείδηση των εκάστοτε κυβερνώντων ένας εν δυνάμει φοροφυγάς.

-Στη συνείδηση των φίλων του ένα ”μοχόχνωτο” και κάποιες φορές αδιάφορο πρόσωπο.

-Στη συνείδηση του συντρόφου του ένας ”στυγνός” καριερίστας.

Τι πραγματικά, όμως, είναι ο Νεός Δικηγόρος;

Η πλειοψηφία των νέων συναδέλφων εργάζεται καθημερινά ατέλειωτες ώρες  υπό αντίξοες συνθήκες, με αφόρητη πίεση, υποκείμενη σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές το ύψος των οποίων είναι αντιστρόφως ανάλογο των εισοδημάτων της.

Το επάγγελμα του Δικηγόρου στις ημέρες μας, αν και εκσυγχρονίστηκε μέσα από Δικηγορικές Εταιρείες, γραφεία και επαγγελματίες που ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα, δυστυχώς έχει χάσει την παλιά του αίγλη και οι πολλές ώρες καθημερινής εργασίας δεν ταυτίζονται πια με την επιδίωξη μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας, αλλά με την ανάγκη για επιβίωση. Ακόμα και για έναν ”καλό” Δικηγόρο, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, άρα είναι και πολύ πιο δύσκολο να αναδειχθεί σε έναν καλό επαγγελματία και να αμειφθεί ικανοποιητικά για αυτό.

Είναι όμως ακριβώς ετούτη η χρονική στιγμή που προσφέρεται για περισυλλογή, αυτοκριτική και επαναπροσδιορισμό στόχων. Όχι για βολές του ενός εναντίον του άλλου, αλλά για δημιουργική κριτική, επιχειρήματα και το κυριότερο, συνεργασία μεταξύ μας και απόλυτη αλληλεγγύη,  για να περισώσουμε τόσο τη γενιά μας όσο την επιστήμη και τον κλάδο μας.

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (Ε.Α.Ν.Δ.Α) με τις περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτει κι έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, μάχεται, προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα των νέων συναδέλφων και να αυξήσει τη δικηγορική ύλη. Ας είναι για όλους μας πρόκληση σε τούτους τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε να επιτύχουμε επαγγελματικά και στις όποιες αντιξοότητες ας αντιτάξουμε  τη διάθεσή μας για ζωή και δημιουργία…

Κυριακή Σταμαδιάνου

Δικηγόρος, Πρόεδρος  Ε.Α.Ν.Δ.Α

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link