Ελλάδα

Επιφυλάξεις μεγάλης μερίδας ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό της υπόθεσης Χαϊκάλη

Επιφυλάξεις μεγάλης μερίδας ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό της υπόθεσης Χαϊκάλη

Ο Μ. Γλέζος επιμένει στην αποβολή των επαγγελματιών πολιτικών από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον Μανώλη Γλέζο να επιμένει στην «αποβολή» από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ όσων «επιδιώκουν το βουλευτιλίκι» και σύσσωμη την αριστερή πτέρυγα να τηρεί αποστάσεις ασφαλείας από την λογική υιοθέτησης των καταγγελιών Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνεται στην λασπομαχία των τελευταίων ημερών, αναμένοντας τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την – κατά την κυρίαρχη εκτίμηση της Κουμουνδούρου – προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα εκτιμούν ότι η κίνηση τακτικής του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά το μεσημέρι της Κυριακής δεν θα επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και θεωρούν ότι η πορεία προς τις κάλπες είναι νομοτέλεια. Υπό αυτούς τους όρους είναι αποφασισμένοι να παίξουν το παιχνίδι με τους όρους που διαμορφώνονται, θεωρώντας ότι η υπόθεση Χαϊκάλη επιδρά προς όφελός τους.

Σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται πως έχει γίνει η επιλογή συμπαράταξης με τους ΑΝ.ΕΛ και τον Π. Καμμένο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την υπόθεση των τελευταίων ημερών, από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τηρήσει καμία απόσταση ασφαλείας ή έστω επιφύλαξη.

Παρά ταύτα, οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του Μαν. Γλέζου έχουν προξενήσει αίσθηση σε σημαντική μερίδα του κόμματος, η οποία τις εκλαμβάνει ως προειδοποίηση στην λογική της παροιμίας «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες». Έπειτα από την ανάρτηση του Σαββάτου με την οποία ζητούσε τον αποκλεισμό των Βουδούρη-Παραστατίδη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος με νέα ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες, το απόγευμα της Κυριακής, σημείωνε τα εξής:

«Όραμα των αγωνιστών της Αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ το επάγγελμα του πολιτικού· οι αγωνιστές πρόσφεραν και θυσίαζαν και την ίδια τους τη ζωή υπέρ του συνόλου. Συνεπώς, είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς.

Αν πρόθεση όλων αυτών είναι όντως να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει το λαό στην εξουσία, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου, χωρίς να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις καθαρές, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποκαθάρει την ατμόσφαιρα του πολιτικού σκηνικού, η οποία μολύνεται από τις αναθυμιάσεις του βόρβορου που δημιουργείται από τους επαγγελματίες πολιτικούς». Την ίδια στιγμή, από ανεξάρτητους παρατηρητές έχει επισημανθεί η προσοχή και επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζει την υπόθεση η Αριστερή Πλατφόρμα, με τα μέσα που εκφράζουν τις θέσεις της να μην σχολιάζουν καν τα περιστατικά και τις καταγγελίες…

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews