Κόσμος

Επιμένει στο προσωρινό Grexit ο Σόιμπλε: Είναι η καλύτερη λύση

Επιμένει στο προσωρινό Grexit ο Σόιμπλε: Είναι η καλύτερη λύση

Στην πεποίθησή του ότι ένα προσωρινό Grexit θα ήταν ίσως ένα καλύτερο μονοπάτι για την Ελλάδα, επέμεινε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως, μετά και την έγκριση των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία από την ελληνική Βουλή, θα εισηγηθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μετά το “ναι” από το ελληνικό κοινοβούλιο, είμαστε ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στον στόχο, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πιστή στις υποχρεώσεις της και να κάνει πράγματα που θα την καταστήσουν ανεξάρτητη από ακόμη μια βοήθεια.

Επιμένοντας για ακόμη μια φορά ότι ένα προσωρινό Grexti θα ήταν ίσως ένα καλύτερο μονοπάτι, ο Σόιμπλε είπε πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω αβεβαιότητα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε ωστόσο και στο θέμα του χρέους, λέγοντας πως πολλοί οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, αμφισβητούν ότι τα προβλήματα της Ελλάδας μπορούν να λυθούν χωρίς ένα κούρεμα χρέους. «Κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει χωρίς κούρεμα», πρόσθεσε.

Πηγή ethnos

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews