Κόσμος

Επίσκεψη Ντάουνερ στις 8 Δεκεμβρίου στην Κύπρο

Επίσκεψη Ντάουνερ στις 8 Δεκεμβρίου στην Κύπρο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Μισέλ Μποναρντό, επιβεβαίωσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προγραμματίζει να επισκεφθεί εκ νέου την Κύπρο στις 8 Δεκεμβρίου.

Για τις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Ντάουνερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, καθώς και με τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Εργούγ, αντίστοιχα, ο κ. Μποναρντό δήλωσε ότι βρίσκονται «σε στάδιο προγραμματισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αποτυχημένη «άτυπη συνάντηση» Αναστασιάδη – Έρογλου, ο κ. Ντάουνερ είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές τόσο με την ε/κ πλευρά, όσο και με την τ/κ πλευρά.

Στην έδρα της ΕΕ θα μεταβούν, εξάλλου, αυτή την εβδομάδα οι δύο διαπραγματευτές, για χωριστές επαφές, με στόχο να ενημερώσουν τις Βρυξέλλες για την πορεία των συζητήσεων και τις διαφορές των δυο πλευρών.

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, στο πλαίσιο επαφών γνωριμίας με διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους στη βρετανική πρωτεύουσα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας για την Κύπρο, Μάθιου Όφφορτ.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Βρετανικό κοινοβούλιο, ο κ. Ευρυβιάδης ενημέρωσε τον κ. Όφφορτ για την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την Αμμόχωστο και την έναρξη των συνομιλιών. Συζητήθηκαν επίσης περιφερειακά θέματα και θέματα ενέργειας.

Πηγή sigmalive.com

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews