Ελλάδα

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές των Σερρών πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές των Σερρών πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε χθς επίσκεψη στις πληγείσες πλημμυρισμένες περιοχές του δήμου Βισαλτίας, δήμου Αμφίπολης και του δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες.

«Είναι κάτι το αδιανόητο, ασύλληπτο, γιατί ποτέ δεν έχει φορολογηθεί η επιδότηση που λαμβάνει ο Έλληνας αγρότης από την Ευρώπη και τώρα λένε θα φορολογήσουν πάνω από τις 12.000 ευρώ εισόδημα. Αυτά είναι χρήματα που τελικά δεν θα πέσουν στην αγορά, είναι μια αδικία για τον αγρότη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η έννοια είναι ότι τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Έλληνα αγρότη, που είναι πρωτογενής παραγωγή, δεν φορολογούνται. Έτσι γίνεται και στις άλλες χώρες. Θα δώσουμε μάχη στη Βουλή αυτό να μην γίνει».

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Σαμαράς  επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφορικά με τα μεγάλα πρόβλημα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στο νομό Σερρών.

«Περάσανε 2 μήνες και δεν έγινε ακόμη από την κρατική πλευρά σχετικό αίτημα στο ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης για να αποζημιωθούν οι αγρότες εντός τριών μηνών», είπε ο κύριος Σαμαράς, ενώ πρότεινε ότι πρέπει να βρεθούν εθνικοί πόροι αλλά εγκεκριμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ροδακινοπαρωγούς μετά το εμπάργκο που δέχτηκαν από τη Ρωσία.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αγροτών τα οποία διαφορετικά τα χάνουν», είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις καθαρισμού στην κοίτη του Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ παράλληλα, όπως είπε, πρέπει να γίνει ένας παράλληλος συντονισμός διπλωματικού τύπου με τη γείτονα χώρα, τη Βουλγαρία.

«Θα κινηθούμε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, με παρεμβάσεις και επερωτήσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε τον νομό», ανέφερε  ο κύριος Σαμαράς. Πρέπει να συνεχιστεί, είπε ο κ. Σαμαράς, και να αποκαλυφθούν με μελέτη τα ιστορικά δεδομένα προκειμένου να δοξαστεί παραπάνω η περιοχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που συνοδεύθηκε από τους βουλευτές Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, τον τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης του κόμματος, Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη, απέφυγε να απαντήσει στους δημοσιογράφους σε πολιτικές ερωτήσεις, ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Αρχαία Αμφίπολη και τον Λόφο Καστά επεσήμανε ότι είναι μια απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη που θα δώσει στην περιοχή τεράστια φήμη.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews