Κόσμος

Επιστροφή στην ανάπτυξη για την Γαλλία το τρίτο τρίμηνο του 2015

Επιστροφή στην ανάπτυξη για την Γαλλία το τρίτο τρίμηνο του 2015

Η γαλλική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, με την χώρα να αναμένεται να καταγράψει την ισχυρότερη ετήσια επίδοσή της από το 2011, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,3% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο αφού παρέμεινε σε στασιμότητα το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας Insee και που επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg.

Με τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας να τροφοδοτούν την κατανάλωση και τη ζήτηση για υπηρεσίες, η οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 1,1% τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους, σύμφωνα με την Insee. Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είπε ότι η επιτάχυνση των εταιρικών επενδύσεων το τρίμηνο αυτό αποτελεί θετικό οιωνό για την οικονομική ανάπτυξη του επόμενου έτους.

«Τα σημερινά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το 2015 βγήκαμε από την περίοδο αδύναμης ανάπτυξης που γνώρισε η Γαλλία από τα τέλη του 2011», είπε ο Σαπέν σε ανακοίνωση. «Αυτά δημιουργούν καλές συνθήκες για επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2016».

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews