Κόσμος

Επίθεση καμικάζι με νεκρό υπουργό στο Πακιστάν

Επίθεση καμικάζι με νεκρό υπουργό στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που εξαπέλυσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο Πακιστάν.

Διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τη στέγη που κατέρρευσε από τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν. Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Παντζάμπ, της πολυπληθέστερης επαρχίας της χώρας.

Οπως δήλωσε ο Μούστακ Σουχέρα, αρχηγός της Αστυνομίας της επαρχίας: «Στην επίθεση συμμετείχαν δύο καμικάζι. Ο ένας βρισκόταν στο εξωτερικό της περίφραξης, ενώ ο άλλος είχε τρυπώσει στο εσωτερικό του κτιρίου και πυροδότησε τα εκρηκτικά μπροστά από τον υπουργό. Οταν ο καμικάζι έξω από το κτίριο ανατινάχθηκε, η στέγη του κτιρίου κατέρρευσε πάνω στον υπουργό και όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό».

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Σούζα Χανζάντα παρίσταντο περίπου 40 άνθρωποι. Ομάδες διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τα θύματα από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε από εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας: «Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Σάντι Χαν», ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Πηγή ethnos

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews