Ελλάδα

Επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη

Επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη

Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες έξι άτομα έχουν προσαχθεί και διερευνάται αν έχουν σχέση με την υπόθεση.
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γερμανό ομόλογό του, αλλά και τον ίδιο το Γερμανό πρέσβη,  τον οποίο και επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας. Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ., όπως και με το Γερμανό πρέσβη.
Την επίθεση καταδίκασαν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσω του λογαρισμού της γερμανικής πρεσβείας στο twitter, ο Γερμανός πρέσβης κ. Ντόλτ δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».
Υπενθυμίζεται ότι επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε σημειωθεί και από τη 17 Νοέμβρη, την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, όπου εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη. Τοτε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews