Επιστημονικά

Η επόμενη έκδοση του Android θα έχει το «γλυκό» όνομα KitKat

Η επόμενη έκδοση του Android θα έχει το «γλυκό» όνομα KitKat

Η επόμενη έκδοση του Android θα έχει το «γλυκό» όνομα KitKat, συμφώνησαν Google και Nestle.

Android KitKat θα λέγεται η επόμενη έκδοση 4.4 του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της Google, μετά από μια μάλλον απρόσμενη συμφωνία μάρκετινγκ που συνήψε με τη μεγάλη ελβετική πολυεθνική Nestle, η οποία παράγει την εν λόγω σοκολάτα.

H ανακοίνωση, σύμφωνα με το BBC, εξέπληξε τους αναλυτές, καθώς η αμερικανική εταιρία είχε προηγουμένως καταστήσει γνωστό ότι το νέο Android θα έφερε το όνομα Key Lime Pie ή εν συντομία KLP. Σύμφωνα με τη Google, καμία εταιρία δεν θα πληρώσει την άλλη για τη χρήση του ονόματος KitKat, καθώς, σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της, ο στόχος είναι απλώς «κάτι αστείο και αναπάντεχο».

Πάντως, ο ειδικός σε θέματα εταιρικών/εμπορικών σημάτων (brand names) Σάιμον Μάγιερς της εταιρίας συμβούλων Prophet επισήμανε ότι υπάρχουν δυνητικά και αρνητικές πλευρές στη συμφωνία, εφόσον τα δύο διάσημα σήματα αναπόφευκτα θα συσχετίζονται πλέον, «για καλό ή για κακό». Τυχόν προβλήματα στο ένα εμπορικό σήμα (π.χ. κάποιο σκάνδαλο ή ανάκληση προϊόντος) θα μπορούσε να επηρεάσει και το άλλο, όπως είπε.

Από την άλλη, οι περισσότεροι αναλυτές έκριναν τον «γάμο» των δύο εταιριών δημιουργικό, έξυπνο και αμοιβαία επωφελή, καθώς πολλοί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τόσο το Android όσο και το KitKat.

Σύμφωνα με τη Google, η πλατφόρμα λογισμικού Android έχει ενεργοποιηθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φορές σε «έξυπνα» κινητά και άλλες φορητές συσκευές. Οι προηγούμενες εκδόσεις τού λειτουργικού συστήματος έφεραν επίσης ευφάνταστα ονόματα (όλα σχετικά με τρόφιμα): Cupcake, Donut, Εclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich και Jelly Bean.

Από την πλευρά της, η Nestle, για να προωθήσει τη συμφωνία, σκοπεύει να διαθέσει σε 19 χώρες πάνω από 50 εκατ. μπάρες σοκολάτας KitKat που θα φέρουν τη μασκότ του Android. Οι δύο εταιρείες προετοιμάζονταν μυστικά εδώ και μήνες και παρόλα αυτά κατάφεραν να μη διαρρεύσει τίποτε μέχρι τώρα.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews