Κοινωνία

Έρχεται η θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Έρχεται η θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει το project που έχει στα σκαριά η Hellenic Seaways για τη θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης

Η ακτοπλοϊκή εταιρία Hellenic Seaways «κυνηγάει» το project εδώ και αρκετούς μήνες. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι μόλις τώρα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο λόγος αφορά στη θαλάσσια σύνδεση δύο μεγάλων λιμανιών του Αιγαίου, της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης.

Οι νεότερες πληροφορίες λένε ότι, αν όλα πάνε καλά, η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί από το φετινό καλοκαίρι. Ο στόχος θα είναι πρωτίστως να εξυπηρετηθούν οι μεταφορές εμπορευμάτων και κυρίως εκείνες των Τούρκων προς την Κεντρική και την Δυτική Ευρώπη. Δηλαδή, φορτηγά διεθνών μεταφορών από την Σμύρνη, θα αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη και από εδώ μέσω της Εγνατίας οδού θα κατευθύνονται Ηγουμενίτσα και κατόπιν Ιταλία.

Η εναλλακτική οδός είναι αυτή που προβλέπει τη διαδρομή μέσω Σκοπίων και Σερβίας με τελικό προορισμό την Αυστρία ή κάποια άλλη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Έτσι οι Τούρκοι: α) αποφεύγουν τη Βουλγαρία, με την οποία οι σχέσεις τους δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο και β) κερδίζουν χρόνο αποφεύγοντας την καθυστέρηση στο τελωνείο των Κήπων και επιταχύνουν την πρόσβασή τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το σχέδιο μελετάται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τελική του έγκριση, αναφέρουν οι πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών, που έχει και την σχετική αρμοδιότητα.

Πηγή voria

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews