Ελλάδα

Έρευνα για πιθανό “σπάσιμο”” των capital controls διέταξε ο Νικολούδης

Έρευνα για πιθανό “σπάσιμο”” των capital controls διέταξε ο Νικολούδης

Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης διέταξε τη διενέργεια έρευνας και των κατά νόμο προβλεπόμενων ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν πρόσωπα , πολιτικά ή μη τα οποία “έσπασαν” τα capital controls και κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας σήκωσαν μεγάλα ποσά.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο κύριος Νικολούδης έπειτα από ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

“Αμέσως μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναλήψεις που φέρονταν ότι έγιναν κατά παράβαση της παραγράφου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (28-06-2015) και συγκεκριμένα στις 7.7.2015 ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδας να προχωρήσει στις κατά νόμο ενέργειες- ελέγχους.

Η παραγγελία είναι in rem, δηλαδή δεν αφορά ένα και μόνο πρόσωπο, αλλά οποιοδήποτε πρόσωπο παραβίασε τη νομοθεσία” επισημαίνεται στο έγγραφο που διαβίβασε ο κ. Νικολούδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους ελέγχους εξαιρούνται όλες οι “ύποπτες” κινήσεις λογαριασμών- αναλήψεις που έγιναν λίγα εικοσιτετράωρα πριν την τραπεζική αργία και την επιβολή περιορισμένων κινήσεων κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ερευνηθούν υποθέσεις που εμπίπτουν στο πλαίσιο της “εσωτερικής πληροφόρησης” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

img_2709

img_2710

img_2711

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link