Επιστημονικά

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ενοχα για καρκίνο τα τατουάζ

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ενοχα για καρκίνο τα τατουάζ

Για την εμφάνιση καρκίνου σε βασικά όργανα του ανθρωπίνου σώματος ενοχοποιούνται τα τατουάζ σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές επισημαίνουν ότι τα νανοσωματίδια από το μελάνι μπορούν να περάσουν στο αίμα και να συσσωρευθούν σε όργανα του σώματος και συγκεκριμένα στη σπλήνα και τους νεφρούς.

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι κάποια από τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για τα τατουάζ περιέχουν γνωστές καρκινογόνες ουσίες ενώ παράλληλα, είναι γνωστό ότι ορισμένα από τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για τα τατουάζ κατασκευάζονται από μέταλλα:Το μπλε για παράδειγμα, περιέχει κοβάλτιο και αλουμίνιο, ενώ το κόκκινο μπορεί να περιέχει σουλφίδιο υδραργύρου.

Ακόμη, οι ερευνητές τονίζουν ότι τα τατουάζ μπορεί να προκαλούν καρκίνο του δέρματος, λόγω του τραυματισμού που προκαλείται στο δέρμα. Πάντως, μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια έχουν καταγράψει ελάχιστα περιστατικά καρκίνων στην περιοχή ενός τατουάζ.

Οι ερευνητές, πάντως, κάνουν έκκληση για ενδελεχή έρευνα και αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για τα τατουάζ.

πηγή iefimerida.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews