Εκδηλώσεις

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης @ ΤΑΝGart LOFT

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης @ ΤΑΝGart LOFT

Ομάδα Δημιουργικής Έκφρασης
Πώς εκφραζόμαστε; Πώς ακούγεται η φωνή μας; Ποιά είναι η σχέση μας με το σώμα μας και με το σώμα του άλλου;
Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και να εκφραστούμε με τη φωνή μας και το σώμα μας; Μπορώ να φτιάξω και να ζωντανέψω μια ιστορία. Πώς να είναι άραγε η αίσθηση να μπαίνω στην θέση ενός άλλου;
Μα εγώ δεν έχω ταλέντο!

Κοιτάζοντας πίσω στην παιδική μας ηλικία μπορούμε να δούμε ότι όλοι ως παιδιά έχουμε υπάρξει περίφημοι μικροί καλλιτέχνες και μετά, σαν να μεταμορφωθήκαμε σε κάτι άλλο, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Το παιχνίδι των παιδιών αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία που έχει για κάθε άνθρωπο να γεννιούνται, σε ψυχικό επίπεδο, εικόνες και επιθυμίες αλλά και να μπορούν να βρίσκουν άμεσα έναν δρόμο «αναπαράστασης» στην πραγματικότητα. Για τον ενήλικα, ο τρόπος αυτός είναι μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση. Η δραματοθεραπεία παρέχει ένα τέτοιο πλαίσιο στο οποίο μπορούν να γεννηθούν επιθυμίες, εικόνες, ιστορίες, να εκτονωθούν συναισθήματα, αλλά και να ζωντανέψει ξανά η φαντασία και η εκφραστικότητα που έχει χαθεί στο βωμό της μακροχρόνιας εκπαίδευσης της λογικής. Είναι και ένας σημαντικός δρόμος για να ανακαλύψει κανείς και πάλι το δημιουργικό του εαυτό, να ξεμπλοκάρει την έκφραση του, να καταπολεμήσει το άγχος της έκθεσης και να αναπτύξει τις εκφραστικές δεξιότητες και επικοινωνιακές του ικανότητες.
Η ομάδα απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να συνδεθούν με τον δημιουργικό τους εαυτό, χωρίς προαπαιτούμενη σχετική εμπειρία και θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την έμπνευση, την καλλιτεχνική δημιουργία, την εκφραστικότητα και την επικοινωνία μέσω του έργου.

Από Παρασκευή 25.10.2013 μέχρι Παρασκευή 20.12.2013
Ώρες ομάδας κάθε Παρασκευή 17:00-19:00
Συμμετοχή Δωρεάν

Την ομάδα συντονίζουν

Η Ρουμπίνη Φέφε σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία (B.Sc. ULV California, USA), Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (ΕΑΠ) έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Συμβουλευτική (M.Sc. Counselling, ULV California, USA) και ειδικεύτηκε στην Δραματοθεραπεία στο Κέντρο Δραματοθεραπείας Αιών στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια θεάτρου και μουσικής με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Άντζελα Μπρούσκου, Μάρθα Φριτζήλα, Κ.Κωνσταντόπουλο, κ.α. χορού με τους Rootlessroot και είναι μέλος της θεατρικής ομάδας “Δρόμος με Δέντρα”, Baumstrasse και της παιδικής θεατρικής ομάδας “Λεμούριοι”. Εργάζεται ως ψυχολόγος, ως συντονίτρια ομάδων δραματοθεραπείας ενηλίκων και ως συντονίστρια θεατρικών ομάδων παιδιών σε εκπαιδευτικά και θεραπευτικά πλαίσια. Ασχολείται ενεργά με το θέατρο.

Η Αλεξάνδρα Προύζου σπούδασε και εργάστηκε για αρκετό καιρό στον χώρο των επιχειρήσεων, σε θέσεις μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, project και event management. Σε μια απόφαση της να κάνει στροφή στην επαγγελματική της ζωή ολοκλήρωσε τον τετραετή κύκλο σπουδών Δραματοθεραπείας στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «Αιών» και παρακολούθησε μια σειρά από σεμινάρια σωματικής και φωνικής έκφρασης από Έλληνες και ξένους συντονιστές. Έχει κάνει έντεκα χρόνια κλασσικό μπαλέτο με το βρετανικό σύστημα Royal Academy of Dancing και κατά περιόδους έχει ασχοληθεί με σύγχρονο και ball room χορό. Επίσης έχει συμμετάσχει στην θεατρική ομάδα του Σωτήρη Καραμερσίνη για το ολιστικό θέατρο. Σήμερα δραστηριοποιείται ως δραματοθεραπεύτρια ενηλίκων, τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με κέντρα και πλαίσια ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής:
6974442354, 6975368713, tangart1@gmail.com

TANGart LOFT
Kαλλιρόης 10, 2ος Όροφος
Μετρό: Ακρόπολη
Τραμ: Βουλιαγμένη
www.tangart.gr

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews