Κοινωνία

Το ΕΣΡ ερευνά την πώληση του 902

Το ΕΣΡ ερευνά την πώληση του 902

Με την πώληση του «902» ξεκίνησε η συζήτηση σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το ζήτημα της διαφάνειας στη συγκεκριμένη μεταβίβαση, καθώς αναζητείται η ταυτότητα του προσώπου που εξαγόρασε τη «Ραδιοτηλεοπτική», αποκτώντας τον 902 TV και τον 902 Αριστερά στα FM.

Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Λασκαρίδη «το πρώτο που ελέγχεται είναι από πού προέρχονται τα χρήματα. Ενδεχομένως, θα πρέπει να ερευνήσει η Κυπριακή Δημοκρατία αν τα χρήματα είναι από νόμιμες δραστηριότητες και θα εξεταστεί αν η εταιρεία έχει και άλλους σταθμούς για το θέμα του ασυμβίβαστου».

Ο κ. Λασκαρίδης σημείωσε, πως έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει παραπεμφθεί σε νομικό και οικονομολόγο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την προέλευση των χρημάτων και για το αν υπάρχουν κάποια κολλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Θα δούμε το θέμα μέσα από το ελληνικό δίκαιο και στη συνέχεια, αν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δυσκολία να μας δώσει στοιχεία, θα δούμε τι θα κάνουμε” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, λέγοντας πως έχει αποσταλεί έγγραφο από το Συμβούλιο και ζητούνται ορισμένα στοιχεία.

Η εταιρεία που αγόρασε τον «902», (ΑΛΦΑ ΟΡΙΖΩΝ) έχει έδρα την Κύπρο και όπως έχει γίνει γνωστό, μετά τις 10 του μήνα θα υπάρχει αλλαγή στους τίτλους και θα υπάρξει πρόγραμμα. «Θα ελέγξουμε το πρόγραμμα και θα αποφασίσουμε αν είναι σύμφωνο με το πρόγραμμα ενός καναλιού εθνικής εμβέλειας», συμπλήρωσε ο κ. Λασκαρίδης.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε το Συμβούλιο στο Nickelodeon για προβολή προγραμμάτων ακατάλληλων για ανηλίκους, ενώ πρόστιμο 25.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Teletime νομού Αχαΐας για μη υποβολή εκζητηθέντων στοιχείων. Επίσης το Συμβούλιο, μετά από ακύρωση παλαιότερης απόφασής του λόγω κακής σύνθεσης για την εκπομπή “Καλημέρα Ζωή” και τον ΑΝΤ1 για προβολή σκηνών βίας σε ώρα παιδικής τηλεθέασης, επανεξέτασε το θέμα και επέβαλε την ίδια κύρωση (25.000 ευρώ πρόστιμο).

 

πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews