Βιβλίο

Εσύ νιώθεις καλύτερη όσο μεγαλώνεις;

Εσύ νιώθεις καλύτερη όσο μεγαλώνεις;

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ζωής: Όσο οι γυναίκες είμαστε μικρές κάνουμε τα πάντα για να μεγαλοδείχνουμε, πολλές φορές δηλώνουμε πως είμαστε και μεγαλύτερες από την ηλικία μας. Αργότερα κάνουμε το αντίθετο: κάνουμε τα πάντα για να δείχνουμε μικρότερες και κρύβουμε την ηλικία μας ή δηλώνουμε μικρότερες από όσο είμαστε.

Οι Caroline de Maigret & Sophie Mas ήρθαν να μάς συμφιλιώσουν με το δεύτερο σκέλος, πώς να είσαι καλύτερη όταν μεγαλώνεις. Το νέο τους βιβλίο «Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη- Η τέχνη του να μεγαλώνεις» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell είναι ένα εγχειρίδιο ευτυχίας και ευζωίας για τις γυναίκες που έχουν περάσει τα δεύτερα -άντα ή και τα -ήντα.

Συμβουλές για ευδαιμονία, γαλήνη και ηρεμία, όταν πια ξέρεις ότι «η ευτυχία είναι κάτι που το διδάσκεσαι και είναι μέσα σου..», για το πώς να αγαπήσουμε ή τουλάχιστον να συμβιβαστούμε με τις ατέλειές μας, αλλά και πώς θα εξωτερικεύσουμε τη δύναμη που κρύβει ο χαρακτήρας της καθεμιάς.

Όπως είχε πει άλλωστε και η Κοκό Σανέλ: «Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα 20, εξαρτάται από σένα αν θα σου αξίζει το πρόσωπο που θα έχεις στα 50».

Ένα ακόμα «καυτό» ζήτημα που απασχολεί τις γυναίκες σε εκείνη την ηλικία είναι ο γάμος, ή μάλλον η απουσία του. Τελικά όσο μεγαλώνουμε συμβιβαζόμαστε περισσότερο ή λιγότερο με την ιδέα της μοναχικής, εργένικης ζωής; Προσωπικές μαρτυρίες που θα διαβάσεις στις σελίδες του ενδεχομένως να σου ενεργοποιήσουν ένα κομμάτι του εαυτού σου, που ίσως δεν έχει κατασταλάξει.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως στο βιβλίο ρέει άφθονα το χιούμορ και ο (αυτό)σαρκασμός.

«Η πρεσβυωπία δεν είναι ασθένεια, είναι απλώς η αναπόφευκτη ελάττωση της κρυσταλλίνης, που ξεκινάει με τη γέννησή μας. Τα καλά νέα είναι πως ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά μπορεί να είναι το ίδιο σέξι όσο ένα ωραίο ζευγάρι πόδια».

Ένα βιβλίο που οφείλουν να διαβάσουν όλες οι γυναίκες για να διατηρήσουν ζωντανό το κορίτσι που κρύβεται μέσα τους…

«Δεν μπορείς να αποφύγεις το να μεγαλώσεις, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να γεράσεις» (Τζορτζ Μπερνς)

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews