Κοινωνία

Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας

Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας

Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κορυφώνονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν και οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα, αλλά και να μετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στη 48 απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσηλευτές.

Απεργία από σήμερα 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα πανεπιστήμια έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Σήμερα, εξάλλου λήγει η προθεσμία που έχουν λάβει τα Ιδρύματα προκειμένου να στείλουν στο υπουργείο Παιδείας τις λίστες με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ήδη έχουν ανταποκριθεί πολλά από τα 36 Ιδρύματα.

Παράλληλα, αποχή από τα δικαστήρια αποφάσισαν οι δικηγόροι για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγορών που προωθεί η κυβέρνηση.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews