Πολιτική

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά

Μετά την πρωϊνή συνάντηση Α. Σαμαρά- Ευ. Βενιζέλου, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα. Η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο.

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά

Χθες, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε και άλλη ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, έγινε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν τα μέτρα τα οποία παρουσιάζουμε στην τρόικα ως διαρθρωτικά καλύπτουν την απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Ναι. Κατά την άποψή μας ναι. Βεβαίως, την καλύπτει…Η απόσταση είναι λίγα μέτρα».

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «δεν έχει πια σημασία να μιλάμε για το ύψος (το πόσο είναι το κενό). Επειδή έχουμε καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού με συγκεκριμένους στόχους, καταθέτουμε συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα που να κάνουν τους στόχους αυτούς αξιόπιστους».

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά

Στην ερώτηση γιατί αναβλήθηκε η αυριανή συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:

«Δεν αναβλήθηκε. Θα γίνει τη Δευτέρα. Δεν είχαμε πει ποτέ ότι θα γίνει αύριο συνάντηση. Αύριο είναι η μέρα του Πολυτεχνείου».

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων με την τρόικα που ξεκινά την Δευτέρα, αναμένεται να εστιαστεί στο δημοσιονομικό κενό της επόμενης χρονιάς με στόχο να περιοριστεί η διαφορά που χωρίζει τις δυο πλευρές και να κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη βουλή, ο προϋπολογισμός του 2014, χωρίς «χτυπητές» ενστάσεις από την τρόικα.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews